English

Inspirasjon

HKS 1

Helt magisk – det kan ikke bli bedre!

Strålende sol og sydenvarme: Værgudene spilte virkelig på lag under Holmenkollstafetten. Både Kjøpmannshuset – med SPAR, Joker og Nærbutikken i spissen – og hele NorgesGruppen satte sitt solide preg på hovedstaden lørdag.

Portrett
8 U3 A7741 min

Favorittene innfridde i Holmenkollstafetten

Det ble seier til favorittene Tjalve og Ullensaker/Kisa i eliteklassen under Holmenkollstafetten på lørdag. De to lagene forsvarte seierne fra henholdsvis kvinne elite og menn elite fra i fjor, men det ble litt mer spenning første halvdel enn det man hadde trodd på forhånd.

Idrettsprofiler
DSF5831 1

Topp og bredde møtes i Oslos gater på lørdag

Vårens vakreste eventyr går av stabelen på lørdag, da arrangeres Holmenkollstafetten i Oslo. Det er også dette året deltakerrekord med nesten 4900 påmeldte lag og da rundt 73 000 etapper som skal løpes. Holmenkollstafetten er verdens største løpsarrangement i 2024. Som vanlig stiller flere av landets beste løpere og forhåndsomtale av eliteklassen finner du her. Stafetten streames på holmenkollstafetten.no

Idrettsprofiler
3004 nyhetsbrev Tjalve Runar Hollevik 1

NorgesGruppen med rekorddeltakelse – størst i år igjen

2.300 deltakere. 153 lag. Aldri før har NorgesGruppen mobilisert så mange medarbeidere til Holmenkollstafetten – som nok en gang er den bedriften med suverent flest deltakere.

Portrett
DSC1942

Hyundai gir strøm til veksling 10 og 12 med V2L

Hyundai er med på å gjøre Holmenkollstafetten enda mer miljøvennlig og praktisk ved å bruke sin smarte teknologi. Som stolt sponsor av arrangementet, vil Hyundai benytte elbilenes V2L-funksjon for å drifte vekslingene på 10 og 12 ved å levere strøm direkte fra bilene.

Kom i gang
1604 nyhetsbrev Tjalve bilde Spar Ottersøy

Arrangerer stafett over hele landet!

Kjøpmannshuset – med dagligvarekjedene SPAR, Joker og Nærbutikken i spissen – har siden i fjor tredoblet antall deltakere i Holmenkollstafetten!

Portrett
20240410 131551

Fysisk aktivitet på arbeidsplassen

Å oppfordre til fysisk aktivitet på arbeidsplassen er ikke bare en god idé, det er viktig for å sikre både ansattes trivsel og bedriftens suksess. Forskning har vist at aktive ansatte har en rekke fordeler sammenlignet med de som er mer stillesittende gjennom arbeidsdagen.

Sunnhet og helse
Kvikk i Butikk 1

Kvikk i Butikk

Et program for bedre helse og økt trivsel! Kjøpmannhuset – med SPAR, Joker og Nærbutikken i spissen – starter opp med Kvikk i Butikk: Et aktivitetsprogram som skal gi bedre helse, økt trivsel, mer overskudd og lavere sykefravær.

Kom i gang
HKS 1

Påmeldingene renner inn til Holmenkollstafetten

Over 1.200 medarbeidere i NorgesGruppen har allerede meldt seg på Holmenkollstafetten 2024. Og flere skal det bli, lover sjefene for SPAR, Joker og Nærbutikken.

Kom i gang
Sponsorbilde

Aktiv der du er med SPAR, Joker og Nærbutikken!

Som stolte sponsorer av Holmenkollstafetten 2024 er vi i SPAR, Joker og Nærbutikken – med over 900 butikker over absolutt hele landet – glade for å tilby det du trenger i hverdagen. Nettopp for at du skal kunne være aktiv akkurat der du er!

Sunnhet og helse
DSF4663 1

TJALVE OG ULLENSAKER/KISA VANT HOLMENKOLLSTAFETTEN

Det ble en suveren seier til Tjalve i kvinner elite og etterlengtet seier til Ull/Kisa i menn elite i årets Holmenkollstafetten der flere løpere løp fort og satte etapprekorder. Spesielt Karoline Bjerkeli Grøvdal markerte seg med en tid opp Besserud som få kvinnelige løpere i verden kunne slått.

Idrettsprofiler
PSX 20220514 142150

DUKET FOR SPENNENDE DUELLER I REKORDSTOR HOLMENKOLLSTAFETTEN

Vårens vakreste eventyr Holmenkollstafetten arrangeres på lørdag. Oslos gater skal fylles av titusenvis av løpere 100 år etter at første utgave av stafetten gikk av stabelen. Jubileumsstafetten blir feiret med deltakerrekord med 4088 påmeldte lag i skrivende stund. NRK sender årets stafett og forhåndsomtale av eliteklassene finner du her.

Eksperttips
Polar Pacer Pro Gym Male 19

La pulsklokken motivere deg til en mer aktiv livsstil

Bli motivert til å nå målene du setter deg og få innblikk i viktige faktorer for en sunn livsstil. Med en pulsklokke på armen får du oversikt over alt fra skritt, samlet daglig aktivitet, inaktivitetsvarsler, søvn, personlig treningsveiledning og mye mer. Kanskje er det nettopp det du trenger for å bevege deg mer i hverdagen?

Kom i gang
Meny AMS

Slik begynner du med intervalltrening

Intervalltrening er en super måte å forbedre formen og forbrenne kalorier på. I tillegg tar treningen mindre tid å gjennomføre og kan gi mer effekt enn rolig og behagelig trening over lengre tid. Slik gjør du det!

Kom i gang
Polar Pacer Pro Running Female 18

Fordelene med pulsmåling

Pulstrening optimaliserer innsatsen din, og kan sørge for at du får maksimalt ut av hvert enkelt treningsminutt.

Sunnhet og helse
Bilde2

Hvordan påvirker fysisk aktivitet og trening ansatte?

Et mentalt, fysisk og sosialt perspektiv på hvordan fysisk aktivitet kan påvirke arbeidsplassen.

Sunnhet og helse
OB Ø47 0379e

Årene uten Holmenkollstafetten

Et historisk perspektiv på de ni årene uten Holmenkollstafetten.

Portrett
Newsletter banner 600x564

Vinnere av Early Bird-konkurranse fra Polar

Polar har nylig lansert løpeserien Polar-Pacer. Serien består av to klokker – Polar Pacer og Polar Pacer Pro. I disse klokkene får du alle funksjonene du trenger for å planlegge, spore og analysere treningsøktene og løpene dine. Det er trukket fire lagledere som har meldt på lag før 1. juni som mottar en klokke i posten fra Polar.

Kom i gang
IMG 2884

Er moderne treningsklokker bare bra?

De siste årene har bruken av treningsklokker med GPS og puls eksplodert. Ny teknologi gir deg enormt mye data fra treningsøktene som også andre kan få tilgang til. Hva gjør det med din motivasjon for å trene? Og kan det også være et stressmoment?

Eksperttips
63 A6826 3

Fem tips for en mer effektiv løpsteknikk

Vi har alle vår unike løpestil. Likevel er det noen elementer som kjennetegner de løperne som er mest arbeidsøkonomisk, altså de som evner å løpe raskt samtidig som de bruker lite energi. De samme elementene er mer skånsomt for kroppen forebygger dermed skader. Vinn-vinn der altså. Nedenfor finner du en liten oppsummering av hvilke ting jeg vektlegger for å utvikle løpsteknikken min. Helt nederst ligger også en oppsummerende video hvor jeg tipser om terpeøvelser for de ulike elementene.

Eksperttips
PSX 20210605 011917

Tre mølleøkter fra treningsplanen til eliteløperne i Tjalve

For et par uker siden var jeg med Luca Thompson, 800m-løper i Tjalve på en lett mølleøkt. Under deler jeg denne og to andre eksempler på mølleøkter jeg selv har som en del av treningsplanen min i løpet av året.

Eksperttips
Tjalve videoplakat Video

Tjalvebasis!

Styrke er ikke den viktigste kvaliteten for å løpe fort på Holmenkollstafetten, men de aller fleste på elitelaget i Tjalve har det som en fast del av treningsuka.

Eksperttips
en kvinne med startnummer løper på rød løpebane

Boost formen før Holmenkollstafetten

Nå er det under seks uker igjen til vårens vakreste eventyr. Sliter du med dørstokkmila? Det er fortsatt ikke for sent å komme i mye bedre form enn det du er i dag. Her får du tre tips for å komme i gang.

Eksperttips
DSC04596

Treningsglede med virtuell stafett

Dette skaper miljø og samhold i hver enkelt butikk, i tillegg er det bra for folkehelsa.

Virtuelt
DSC02453 hovedbilde

Nybegynner på løping? Du kan klare det!

Jeg skammet meg for å gå inn på treningssenteret, men gjorde det allikevel, sier Laila (45). Hun har er nå full av treningsglede og klar for stafett.

Sunnhet og helse
MG 4118 EF

IK Tjalves treningsprogrammer for alle

Tjalve tilbyr nivåinndelte treningsprogrammer som hjelper deg å bli klar til Holmenkollstafetten. Tren gjerne sammen med kolleger og venner.

Kom i gang
DSC02506 hovedbilde

Løper året i kilometer

Mats Knudsen (35) har satt seg et hårete mål. Sammen med en kollega skal han løpe 2022 kilometer i løpet av året.

Sunnhet og helse
Running Vantage V2 Group 2 exp Oct 2023 min

Løpeprogram fra Polar

Ønsker du å komme i form til Holmenkollstafetten eller andre løp, men vet ikke helt hvordan du skal gjøre det?

Kom i gang
IMG 9679 auto x2 kopi

Hvordan finne løpegleden med Vitamin Well Runner Sondre

Vitamin Well Runner Sondre Solheim har med sin allsidige idrettsbakgrunn skapt en hverdag som dreier seg om og rundt trening.

Kom i gang
FG03 Video

7 minutters treningsøkt

Tid til overs? Rydd plass – her gir Martin deg tolv HIIT-øvelser du kan gjøre i stua.

Eksperttips
En kvinnelig KIWI-medarbeider smiler i fruktavdelingen i en KIWI-butikk. Hun holder opp en pakke med avokado i hver hånd.

Nyttige kostråd for overskudd

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra både for helse og trivsel.

Sunnhet og helse
Halv-nært bilde av løpende kvinne på Bislett Stadion. Kvinnen har på seg T-skjorte med ASKO på brystet.

Musikken som får deg til å prestere bedre

Å være i aktivitet til musikk kan utgjøre en forskjell. Musikk kan få deg til å koble av, prestere bedre og overstyre viljen når du egentlig ikke orker mer.

Eksperttips
To kvinner trener på Bislett Stadion ved å hoppe opp trappetrinnene på tribunen. Tribunen er ellers tom.

Tenk SMART

Her er noen tips til hvordan du kan tenke når du skal nå dine mål!

Eksperttips
DSC00317w

Nyttårsforsett om å komme i form? Slik får du det til!

Ønsker du å komme i bedre form, bør du sette deg mål. Hodet vårt er skapt på en måte som trigges av mål.

Kom i gang