Konkurransereglement
Holmenkollstafetten arrangeres i overensstemmelse med Norges Friidrettsforbunds bestemmelser. Aldersgrense for deltakelse er 15 år arrangementsåret, i 2025 født 2010 eller tidligere, jf. NFIFs nasjonale bestemmelser, bokstav A, punkt 8. Det er ikke tillatt med barn under 15 år, verken i følge med en voksen eller uten. Av sikkerhetsmessige hensyn er det ikke tillatt å løpe med barnevogn. I A, B, M, S og FH-klassene er det ingen begrensing for deltakelse på flere lag i samme eller andre klasser, gitt at klassenes øvrige bestemmelser overholdes. Det er tillatt for aktive friidrettsutøvere å løpe for både klubb, militæravdeling og bedrift. Lag med deltakere av begge kjønn kan kun starte i klasser for begge kjønn (klasse FH, M1, A1, A2, A3, A4 og A6). Alle lag som deltar på Holmenkollstafetten har ved betalt påmeldingsavgift inkludert NFIFs obligatoriske lisens og tilhørende forsikringsordning (jf. NFIFs konkurranseregler, bokstav J).
Protester
Protester vedrørende resultatet eller gjennomføringen av en øvelse, må foretas innen 90 minutter etter den offisielle kunngjøringen av resultatene…, jf. NFIFs tekniske regler, del 1, punkt 8.2. Protest fremføres av en representant for et lag skriftlig til juryleder. Skjema hentes hos juryleder i sekretariatet. Det betales samtidig et depositum på kroner 1000, som refunderes hvis protesten tas til følge.
Friidrettsklasser
Alle klubber må være medlem av Norges Friidrettsforbund (NFIFs håndbok 2023, §4), med unntak spesifisert nedenfor under F3 og F8. NFIFs og Holmenkollstafettens reglement følges. Det tillatt å løpe på to eller flere lag, så lenge aldersbestemmelsene overholdes. Dette betyr at det er tillatt for aktive friidrettsutøvere å løpe for junior- og seniorlag, samt senior- og veteranlag for samme klubb. I friidrettsklassene er det ikke tillatt å løpe for to eller flere lag i samme klasse (f.eks. første- og andrelag i elite og senior). Arrangøren henviser til NFIFs håndbok, kapittel VII, §32, 33 og 34, som regulerer representasjonovergang fra et lag til et annet. Samtlige av lagets deltakere må være medlem av klubben de løper for. Overganger som krever dispensasjon (f.eks. ved flytting), må være godkjent av Norges Friidrettsforbund. Det gjøres spesielt oppmerksom på utenlandske statsborgeres begrensede adgang til å delta for norske lag i stafettsammenheng. Disse overgang- og representasjonsbestemmelser gjelder kun for lagene i klasser som fordrer medlemskap i Norges Friidrettsforbund.
Opp- og nedrykk for klasse F1 Menn Elite og F6 Kvinner Elite i 2025:
I 2025 vil eliteklassen bestå av de 16 beste norske lagene fra eliteklassen i 2024, og de to beste norske lagene fra seniorklassen i 2024. Det er satt en frist til søndag 13. april om å melde på lag til eliteklassen. Hvis ikke eliteklassen da består av 18 lag vil raskeste laget eller lagene fra friidrettsklassene siste to arrangementene, som ikke er kvalifisert på ordinært vis, bli tilbudt plass inntil eliteklassen består av 18 lag. Lagene blir invitert basert på tiden oppnådd årene før, slik at laget med raskest tid blir tilbudt plass først, deretter laget med nest raskest tid osv.
Arrangøren forbeholder seg retten til å vurdere plassering av lag som ikke startet i fjorårets stafett. Hvis dette skal være aktuelt, må det søkes innen 1. mars.
Skoregler
I Holmenkollstafettens friidrettsklasser gjelder World Athletics Shoe Regulations for gateløp og terreng på alle etapper (40mm uten pigger, 25mm med pigger).
Åpen klasse / andre lag
Her tillates blandet lag og «rene» herre- og kvinnelag. Dette er den mest populære klassen på Holmenkollstafetten. Bedrifter, foreninger og vennegjenger er vanlige lagsammensetninger.
Bedrift
I B-klassene er hensikten at lagsdeltakerne faktisk jobber i bedriften. Lag som stiller med ikke-ansatte løper i klassene A1 og A2.
Alle må ha ansettelsesforhold og sitt daglige virke i bedriften eller til annet selskap innen samme konsern. Deltidsansatte skal ha bedriften som hovedarbeidsgiver. Deltakerne skal ha arbeidskontrakt for lønnet arbeid gjeldene på arrangementsdato. Det er ikke tillatt for kvinner å løpe B1 og B2, og ikke tillatt for menn å løpe i B4 og B5. Norges Bedriftsidrettsforbunds regler følges, og det gis ikke dispensasjoner fra reglene. Det er tillatt for aktive idrettsutøvere å representere bedriften de er ansatt i.
Lag som forventer å kjempe om pallplasser i B1 og B4, oppfordres til å legge inn lagoppstilling i påmeldingsløsningen hos Ultimate senest torsdag kl. 23.59 arrangementsuken.
Militære forlegninger
Deltakerberettigede er militære forlegninger.
Studentlag
Deltakerberettigede er studenter ved landets universiteter og høyskoler.
Para
Lag hvor alle deltakere er personer med funksjonsnedsettelser. Her er det også mulig å løpe med ledsager om det er ønsket. Vi ønsker også rullestolbrukere velkommen i denne klassen, men tillater ikke bruk av rullestol på følgende etapper av sikkerhetshensyn: etappe 8, etappe 9, etappe 10, etappe 11. Blandete lag av funksjonsfriske og funksjonsnedsatte konkurrerer i andre klasser, men ved behov for mindre trengsel under løpet som følge av rullestoler eller annet, bes lagleder å kontakte arrangør for å bli plassert i en pulje med færre lag.