English
DSC04596
I samarbeid med

Treningsglede med virtuell stafett

Dette skaper miljø og samhold i hver enkelt butikk, i tillegg er det bra for folkehelsa.

Også i år arrangeres Holmenkollstafetten virtuelt, noe som er en super mulighet for alle rundt omkring i landet som ikke har mulighet til å reise til Oslo for å delta.

– Det var en skikkelig suksess da vi prøvde ut dette for første gang under korona-pandemien i fjor, og vi satser igjen i år, forteller Ole Christian Solberg Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset Norge AS – en kjede som består av butikkene SPAR, Joker og Nærbutikken.

DSC04458

Kjøpmannshuset har til sammen 950 butikker i Norge, og er å se både i de store byene, på små steder og på øyene rundt omkring i vårt langstrakte land.

– SPAR, Joker og Nærbutikken er kjent som de viktigste lokale butikkene i Norge, men akkurat i Oslo har vi ikke en like sterk posisjon som ellers i landet. Derfor er en virtuell stafett en glitrende måte for oss der vi kan mobilisere og engasjere alle butikkene våre. For mange er avstanden til Oslo ellers uoppnåelig, og derfor får ikke de ansatte deltatt på Holmenkollstafetten.

DSC04662
Jeg ønsker å engasjere folk der de jobber og bor, og tilrettelegger for at de kan løpe på hjemstedet sitt. Ole Christian Solberg Fjeldheim

Treningsglede i fokus

For Fjeldheim er treningsglede og helse hos de ansatte svært viktig, og noe han ønsker å bidra til. Da den virtuelle stafetten ble arrangert i fjor, var det hele 1250 påmeldte og hver butikk hadde sitt eget lag. De logget seg på Holmenkollstafettens hjemmeside eller i appen, og registrerte etappene de løp.

– På denne måten kan hver og en legge inn tidene sine på en enkel måte. Jeg ønsker å engasjere folk der de jobber og bor, og tilrettelegger for at de kan løpe på hjemstedet sitt. Da er det en lav terskel for å bli med og på denne måten sørger vi for fysisk og sosial aktivitet i hele kjeden. Dette skaper miljø og samhold i hver enkelt butikk, i tillegg er det bra for folkehelsa, sier han.

DSC04669

I år håper Fjeldheim at 2000 medarbeidere vil melde seg på.

– Fysisk aktivitet reduserer sykefravær og har forebyggende effekt på livsstilssykdommer. Vi kommer til å trekke ut fem butikker som vinner en pengepremie som kan gå til et valgfritt arrangement for medarbeiderne, enten det er en hyttetur, en middag på byen eller tiltak som sikrer videre fysisk aktivitet.

Publisert
Sist endret
Tekst NorgesGruppen
Foto Peter Olav Hjertholm