English

Inspirasjon

IMG 2884

Er moderne treningsklokker bare bra?

De siste årene har bruken av treningsklokker med GPS og puls eksplodert. Ny teknologi gir deg enormt mye data fra treningsøktene som også andre kan få tilgang til. Hva gjør det med din motivasjon for å trene? Og kan det også være et stressmoment?

Eksperttips
63 A6826 3

Fem tips for en mer effektiv løpsteknikk

Vi har alle vår unike løpestil. Likevel er det noen elementer som kjennetegner de løperne som er mest arbeidsøkonomisk, altså de som evner å løpe raskt samtidig som de bruker lite energi. De samme elementene er mer skånsomt for kroppen forebygger dermed skader. Vinn-vinn der altså. Nedenfor finner du en liten oppsummering av hvilke ting jeg vektlegger for å utvikle løpsteknikken min. Helt nederst ligger også en oppsummerende video hvor jeg tipser om terpeøvelser for de ulike elementene.

Eksperttips
PSX 20210605 011917

Tre mølleøkter fra treningsplanen til eliteløperne i Tjalve

For et par uker siden var jeg med Luca Thompson, 800m-løper i Tjalve på en lett mølleøkt. Under deler jeg denne og to andre eksempler på mølleøkter jeg selv har som en del av treningsplanen min i løpet av året.

Eksperttips
Tjalve videoplakat Video

Tjalvebasis!

Styrke er ikke den viktigste kvaliteten for å løpe fort på Holmenkollstafetten, men de aller fleste på elitelaget i Tjalve har det som en fast del av treningsuka.

Eksperttips
en kvinne med startnummer løper på rød løpebane

Boost formen før Holmenkollstafetten

Nå er det under seks uker igjen til vårens vakreste eventyr. Sliter du med dørstokkmila? Det er fortsatt ikke for sent å komme i mye bedre form enn det du er i dag. Her får du tre tips for å komme i gang.

Eksperttips
FG03 Video

7 minutters treningsøkt

Tid til overs? Rydd plass – her gir Martin deg tolv HIIT-øvelser du kan gjøre i stua.

Eksperttips
Halv-nært bilde av løpende kvinne på Bislett Stadion. Kvinnen har på seg T-skjorte med ASKO på brystet.

Musikken som får deg til å prestere bedre

Å være i aktivitet til musikk kan utgjøre en forskjell. Musikk kan få deg til å koble av, prestere bedre og overstyre viljen når du egentlig ikke orker mer.

Eksperttips
To kvinner trener på Bislett Stadion ved å hoppe opp trappetrinnene på tribunen. Tribunen er ellers tom.

Tenk SMART

Her er noen tips til hvordan du kan tenke når du skal nå dine mål!

Eksperttips