English
DSC00317w
I samarbeid med

Nyttårsforsett om å komme i form? Slik får du det til!

Ønsker du å komme i bedre form, bør du sette deg mål. Hodet vårt er skapt på en måte som trigges av mål.

Forskning viser at de som skriver ned målene sine når betydelig flere av dem enn de som ikke noterer de ned. Da er vel saken grei, er den ikke?

Sett deg ned med penn og papir. Formuler ønsket om å komme i form om til noe du ønsker å oppnå. Skriv ned: Hva har du lyst til å oppnå? Vil du delta på Holmenkollstafetten? Kunne du tenke deg å klare flere push-ups? Eller vil du klare å holde følge med barna dine på joggetur? Når vil du nå målet? Hva krever det av deg? Del opp målet slik at du ser tydelig hva det vil kreve av deg, og hvilke valg du må ta. Når du jobber mot et mål – er du på en reise med endring. Og endring gir motivasjon.

Ingen mål er for dumme – så del gjerne målet ditt med andre. Martin Haug Grevle, lagleder Team KIWI

Når målet ditt er klart, se for deg hvordan du ser ut når du har nådd det. Kjenn på hvordan det vil føles. Hver eneste gang du er umotivert underveis, hent fram denne følelsen. Ingen mål er for dumme – så del gjerne målet ditt med andre.

Fortell folk rundt deg hva du skal i gang med, og be om støtte, tålmodighet og forståelse. Jo større heiagjengen din er, desto mer føler du deg forpliktet til å nå målet. Oppmuntrende ord er dessuten til god hjelp de dagene du synes alt er et ork og du har mer lyst til å ligge på sofaen.

Publisert
Sist endret
Tekst NorgesGruppen
Foto Nikolas Gogstad