English
HKS 1
I samarbeid med

Påmeldingene renner inn til Holmenkollstafetten

Over 1.200 medarbeidere i NorgesGruppen har allerede meldt seg på Holmenkollstafetten 2024. Og flere skal det bli, lover sjefene for SPAR, Joker og Nærbutikken.

– Å ja, påmeldingene strømmer på, og vi har godt håp om å slå fjorårets rekorddeltakelse. Da stilte NorgesGruppen med 2.000 medarbeidere, sier kjededirektørene Ole Christian Fjeldheim og Kjetil Flåtrud.

Tallet 1 er magisk

SPAR, Joker og Nærbutikken er nemlig sponsorer i årets stafett. De tre dagligvarekjedene inviterte nylig Geir «Fenriken» Aker til kick-off i forbindelse med påmeldingsstart til årets stafett. I TV-serien Kompani Lauritzen framstår han som streng med myndig disiplin. Han har likevel alltid et smil på lur og gode motivasjonstips til de som vil bli i litt bedre form.

HKS 2
GI PINNEN VIDERE: Geir «Fenriken» Aker har selv deltatt i Holmenkollstafetten. – Hvis du klarer å prestere litt bedre enn dagen før, har du allerede vunnet, sier han.

– Det er mange som sliter med å komme i gang med trening. Og det er selvsagt vrient å bestemme seg for at «nå skal jeg dedikere livet mitt til maraton». Men for de fleste er det overkommelig å delta på et arrangement. Det er noe magisk med tallet 1, vi lurer på en måte hjernen vår til å akseptere det. Når vi har gjennomført, kan vi slå fast at det gikk bra. Da kan vi fint delta en gang til. Og plutselig er vi i gang, sier Aker.

Litt bedre enn i går

«Fenriken» mener det er viktig å ta et skritt av gangen, og at den argeste konkurrenten er en selv. Det er seg selv man kjemper mot.

– Hvis du klarer å prestere litt bedre enn dagen før, har du allerede vunnet. Det vil alltid være noen som løper fortere enn deg, men det er ikke målet. Du er uansett til stor inspirasjon for andre – både foran og bak deg i feltet – under et arrangement som Holmenkollstafetten, sier Fenriken, som selv har deltatt i det som mange omtaler som vårens vakreste eventyr.

Han legger til at det ofte ligger i kortene hvem som får gull, sølv og bronse.

– Hvis du derimot ikke deltar, får du heller ingen opplevelse av fellesskapet.

Tren sammen – bli sterkere sammen!

Aker beskriver Holmenkollstafetten som et sosialt idrettsarrangement, hvor man i praksis kan vise hva man har gjort for de andre på laget.

– Vi presterer alle forskjellig, men her handler det om å være en del av teamet – en del av fellesskapet. Og hvis du er avskåret fra å gå eller løpe en etappe, hvorfor ikke bli en del av heiagjengen langs løypa, oppfordrer han.

– Hva kan et felles prosjekt som Holmenkollstafetten bety for miljøet på arbeidsplassen?

– Svært mye. «Vi’et» og fellesskapsfølelsen kan ikke bli tydeligere. Det gjelder uavhengig av bransje eller hva man jobber mot – høyere omsetning, bedre lønnsomhet, større markedsandel eller Holmenkollstafetten: Trener dere sammen, blir dere sterkere sammen!

– Til slutt: Hva liker du selv best med trening?

– I dag har jo mange en klokke som viser hvordan hjertet slår. Jeg synes det er gøy å følge med på det «live». Ellers liker jeg å gå inn i helgen med en treningsøkt hvor jeg blir litt svett og sliten. Da får jeg ristet av meg uken og kan nyte helgen med god samvittighet, sier Fenriken og smiler.

Publisert
Sist endret
Tekst / Foto IK Tjalve