English
DSC02453 hovedbilde
I samarbeid med

Nybegynner på løping? Du kan klare det!

Jeg skammet meg for å gå inn på treningssenteret, men gjorde det allikevel, sier Laila (45). Hun har er nå full av treningsglede og klar for stafett.

– Jeg pleide å stå på sidelinjen og heie på andre. Det er stort å kunne bli med på Holmenkollstafetten nå, forteller Laila Kaiser (45).

Hun hadde vært overvektig i rundt 20 år, men for et par år siden tok hun grep og la om livsstilen.

– I begynnelsen skammet meg for å gå inn på treningssenteret, men gjorde det allikevel. Det var gøy, og jeg opplevde mestring. Det er mye progresjon når en utrent begynner med fysisk aktivitet.

Laila begynte å løpe. Hennes første målet var å klare 200 meter.

– Det var en kjempebragd! Jeg var så stolt og fornøyd. Neste mål jeg satte meg var å løpe en mil, og den knakk jeg også. Jeg kunne løpe uten stopp, sier 45-åringen.

Det som er så fint med Holmenkollstafetten er at det er så mange varierte etapper, alt fra korte og lange, til nedoverbakke. Det noe for alle. Laila Kaiser
DSC02428
Laila gleder seg til å delta på Holmenkollstafetten. Tidligere sto hun på sidelinjen, men nå fryder hun seg over å kunne delta.

Fysisk alder gikk ned

Mens hun tidligere fikk dopamin og endorfiner fra mat, fikk hun det nå fra løping i stedet. Den spreke dama har deltatt på KK mila og Dølisjøen rundt, og i fjor var hun med på Holmenkollens virtuelle stafett.

– Alt var nedstengt på grunn av pandemien, så dette var noe morsomt vi på jobben kunne gjøre sammen. Jeg løp tre kilometer og det var stort å være med, sier Laila.

Også i år håper hun at kollegaene på Eurospar i Skarnes vil være med å stille lag.

– I år blir det jo ekstra gøy fordi løpet endelig er fysisk igjen, så vi får med oss den stemningen i Kollen. Å være med på et arrangement som dette er stort for meg som har stått på sidelinjen mesteparten av livet.

Publisert
Sist endret
Tekst NorgesGruppen
Foto Nikolas Gogstad