English
DSC02506 hovedbilde
I samarbeid med

Løper året i kilometer

Mats Knudsen (35) har satt seg et hårete mål. Sammen med en kollega skal han løpe 2022 kilometer i løpet av året.

I snitt betyr det at de to skal løpe seks kilometer om dagen, hver eneste dag i 2022, uavhengig av vær og føre.

– Motivasjonen bak er at jeg ønsker å komme i gang med en mer aktiv hverdag. Hvis målet er for lett, blir det fort kjedelig. 150 kilometer fenger ikke like bra som 2022. Jeg trengte et hårete mål, og dette blir veldig bra, sier han.

Mats har alltid vært glad i å trene, men ser på seg selv som en typisk «periodetrener». Han er flink lenge, så sklir det plutselig ut.

– Nå hadde jeg behov for et mål som gjorde at det ble enkelt å holde treningen ved like. Skal man løpe 2022 kilometer på ett år, da nytter det ikke å ha dårlige dager. Man må alltid være på, sier Mats, som til daglig jobber som butikksjef på KIWI Skedsmokorset.

DSC02517
Mats har alltid vært glad i å trene, men har vært en typisk «periodetrener». Han er flink lenge, så sklir det plutselig ut. I 2022 blir det annerledes, nå må han ut og løpe, uansett vær og føre.

Stiller fullt lag

Butikkjeden KIWI støtter opp når det gjelder fysisk aktivitet, og avdelingen Mats jobber i pleier å ha med mange deltagere på Holmenkollstafetten. De stiller et fullt lag med 15 personer i år, i tillegg til at flere av kollegaene skal løpe Sentrumsløpet.

– Jeg er i middels god form fra før. Jeg er kanskje litt motsatt enn folk flest, jeg er flinkere til å trene om vinteren fordi jeg er veldig glad i å gå på ski. Det er løpebiten i sommerhalvåret jeg må bli flinkere på.

Mats har tidligere gått Birken, og i 2018 gikk han Svalbard på tvers på ski.

– Det var en stor ekspedisjon, og en flott opplevelse.

DSC02509
Jeg hadde behov for et mål som gjorde at det ble enkelt å holde treningen ved like. Mats Knudsen

Løper med kollegaene

Mats og kollegaen har faste løperuter på Lørenskog og Skedsmokorset. Hver kveld tar de som regel en fem til ti kilometer tur i nærområdet, enten sammen eller hver for seg.

– På det beste har vi vært seks stykker fra jobben som har løpt sammen. Vi har løpt noe vi har kalt søndagsmila, forteller Mats.

DSC02599

Og nå er han godt i gang med sitt 2022-kilometer mål, som altså tilsvarer seks kilometer om dagen. Så hva skjer da hvis har en skikkelig dårlig dag eller er syk?

– Det var faktisk litt krise da jeg fikk korona i februar. Det passet veldig dårlig. Jeg har løst det med å havne bakpå, så dette må jeg rett og slett få tatt igjen.

Publisert
Sist endret
Tekst NorgesGruppen
Foto Nikolas Gogstad