English
en kvinne med startnummer løper på rød løpebane

Boost formen før Holmenkollstafetten

Nå er det under seks uker igjen til vårens vakreste eventyr. Sliter du med dørstokkmila? Det er fortsatt ikke for sent å komme i mye bedre form enn det du er i dag. Her får du tre tips for å komme i gang.

1) Sett deg et konkret mål

Ønsker du å løpe på en bestemt tid på en spesifikk etappe? Løp gjerne et testløp denne uka for å se hvor godt utgangspunkt du har i dag, og sett deg et mål om å forbedre den tida. Hvis fokuset er mer på banketten etterpå og det sosiale kan målet ditt være å for eksempel trene to økter i uka fram mot stafetten.

2) Få forberedelsene inn i ukeplanen

Mangler du løperutine i hverdagen i dag er det lett at de øktene du har planlagt sklir ut etter en uke eller to. Et tips er å plassere øktene et realistisk sted i ukeplanen din og pakke treningsbaggen dagen før. Har du en travel hverdag kan transportjogg til og fra jobb fungere godt. En erfaring fra trening av travle mosjonister er at de som løper på morgenen oftere får fullført øktene fordi det sjeldnere dukker opp uforutsette forpliktelser de første timene av døgnet.

3) Krydre opptreninga med sosiale treningsøkter

Selv for oss aktive løpere øker både motivasjonen og kvaliteten på treninga når man gjør den sammen med noen. Kanskje kan du ta initiativ til løpetreninger med jobben? Eller avtale treninger med en venn?

De neste ukene vil jeg komme med treningstips for å gjøre deg mest mulig forberedt til 14.mai. Følg med her for både tips til økter og teknikk.

Løpehilsen fra Sigrid

Publisert
Sist endret
Tekst Matias Lavik
Foto Samuel Hafsahl