Uttaksløpene til bedriftsklassene er igang!

I YT Holmenkollstafetten er det ikke bare i eliteklassene hvor det er prestisje å slå sine nærmeste rivaler. Det er det også i bedriftsklassene, nærmere bestemt i klasse B1 menn bedrift og B4 kvinner bedrift.

Vi i arrangørkomiteen tok turen til Bislett Stadion for å ta temperaturen på ett av uttaksløpene Ernst & Young (EY) gjennomfører for å finne aktuelle kandidater til sine førstelag.

«Vi har som mål om å hevde oss helt oppe i toppen. Det skal ikke stå på ambisjonene til EY» sier Oscar Wilhelm Erichsen. EY er en av de bedriftene med flest lag i stafetten og har i år satt rekord med 20 påmeldte lag. De har likevel et stykke opp til DNB som kan skilte med 78 lag. Riktignok kan DNB skille med atskillig flere ansatte å velge fra.

PwC sterkest i herreklassen i 2017
I fjor var det PwC som stakk av med den gjeve førsteplassen i menn bedrift med den sterke tiden 54:26 min. Hadde de deltatt i eliteklassen, ville de hevdet seg topp 15. Det viser hvor høyt nivå det er i toppen av bedriftsklassene. Erichsen i EY mener at de har som mål å prøve å nærme seg PwC, men erkjenner at det kan bli tøft «Vi vet at PwC stiller et godt lag i år også, men det motiverer oss». I menn bedrift har det vært flere vinnere de siste årene. Fra år 2000 har det vært hele ni forskjellige vinnere. Statoil Stavanger topper med fem topplasseringer, men siste seier kom helt tilbake i 2005. EY kan skilte med fire seire, mens PwC har to seire, og har vært seierherre de to siste årene.

EY ubeseiret i kvinneklassen siden 2011.
I klasse B4 kvinner bedrift vant EY relativt komfortabelt med tiden 1:07:48 min. De kom i mål 49 sekunder før Haukeland Sykehus Idrettslag og 1:18 min før DNB sitt kvinnelag. Det er ventet at konkurransen blir høy også i år «Vi skal gjøre vårt for å forsvare æren, men det er muligheter for at andre bedrifter også satser mer og begynner å hevde seg i toppen» sier Erichsen. EY har gjort det veldig bra i kvinner bedrift, og har vunnet hver gang siden 2011. Haukeland Sykehus Idrettslag og DNB har måtte bite i det sure eple, og har plassert seg på 2. og 3. plass de fleste gangene.

Trangt nåløye
For de største bedriftene som satser på stafetten, er det et trangt nåløye å få representere bedriften sitt førstelag. EY kjører uttaksløp både på kortere og lengre distanser. Siden stafetten har etapper med ulikt terreng og lengde, er dette nødvendig for å skille de beste fra de nest beste. Erichsen forteller også at det er topp motiverte løpere fra EY som skal ut i ilden og kjempe for bedriften sitt rykte og omdømme.

Det sosiale i sentrum
YT Holmenkollstafetten er ikke bare blod, svette og tårer, men det sosiale står også i fokus «Det sosiale er helt klart det viktigste, og banketten blir desto bedre med seier» sier Erichsen med et glimt i øyet.

Testløp – 800 meter
Et tjuetalls ansatte fra EY var klare til start for å sikre seg en plass på bedriftens førstelag. Etter oppvarming og noen 200 meter drag, var de klare for 800 meter testløp. Dette løpet ville avgjøre hvem som får løpe etappene som er kategorisert som mellomdistanse på friidrett-språket.

De raskeste gjennomførte testløpet på ca. 2.13 min, noe som er høyst akseptabelt. Samtidig er også dette en advarsel til PwC om at EY stiller godt forberedt, og ønsker å unngå at de blir slått for tredje gang på rad i bedriftsklassen for menn.

Til slutt vil vi ønske alle deltagere lykke til med Holmenkollstafetten lørdag 5. mai!