Økte premiepenger for friidrettseliten

YT Holmenkollstafetten er både massemønstring og elitefriidrett. For å opprettholde attraktiviteten for landets friidrettsklubber har Idrettsklubben Tjalves styre denne uken besluttet  å doble premiepengene på stafetten.

– Holmenkollstafetten er en institusjon i norsk idrett, og er svært viktig for friidretten. Arrangementet er en høytid for klubbene, og overskuddet brukes til daglig aktivitet og friidrettsstevner i Oslo.  Vi vil derfor godtgjøre de beste friidrettsklubbene som satser på løpet vårt, slik at de kan bruke premien på sin egen aktivitet rundt om i landet, forteller sportsjef i Tjalve John Ertzgaard.

I klassene «F1 menn elite» og «F6 kvinner elite» økes pengepremien til 40000 kroner for seier, 20000 kroner for sølv og 10000 kroner for bronse. Dette er altså en dobling av tidligere års premier i friidrettsklassene.

– Nå er det opp til Tjalves elitelag å løpe for å holde premiepengene i klubben, avslutter Ertzgaard med et smil.

Fjorårets seierspall for menn bestod av Gular fra Bergen (gull), Tjalve fra Oslo (sølv) Ullensaker/Kisa fra Jessheim (bronse). For kvinnene ble det gull til IL i BUL fra Oslo, sølv til Tjalve og  bronse til Strindheim fra Trondheim.